محاکمه محسن میردامادی، بهزاد نبوی، ابطحی و ١٠٠ نفر دیگر آغاز شد


بی بی سی : محاکمه بازداشت شدگان در جریان ناآرامی های پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران آغاز شد.اولین جلسه محاکمه پس از ساعت نه صبح روز شنبه (اول اوت، 10 مرداد) و در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری تهران (مجتمع امام خمینی) برگزار شد.خبرگزاری فارس شمار افرادی که به عنوان متهم در دادگاه حضور یافته اند را نزدیک به 100 نفر اعلام کرد.هرچند پیشتر دادستانی تهران در بیانیه ای خبراز رسیدگی به اتهام های "عوامل میدانی آشوب ها" داده بود، اما در این جلسه چند تن از فعالان سیاسی شناخته شده نیز در مقام متهم در جلسه حضور داشتند که منابع خبری محسن میردامادی (دبیرکل جبهه مشارکت)، بهزاد نبوی (عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی)، محسن امین زاده، عبدالله رمضان زاده، محسن صفایی فراهانی (اعضاء شورای مرکزی جبهه مشارکت)، محمدعلی ابطحی (عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز)، و محمد عطریانفر (عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی) را از میان این فعالان نام برده اند.
صالح نیکبخت، که وکالت آقایان ابطحی، نبوی، صفایی فراهانی، امین زاده، و رمضان زاده را بر عهده دارد نزدیک به یک ماه قبل اتهام موکلان خود را اقدام علیه امنیت ملی عنوان کرده بود.
دادستانی تهران اعلام کرده بود برخی از متهمان "از روی تصاویر به دست آمده از آنها در هنگام ارتکاب جرم، توسط مردم مورد شناسایی و بازداشت شده اند."


دادستانی تهران اتهام این افراد را "حمله به مراکز نظامی با سلاح گرم و سرد و بمب های آتش زا، حمله به مراکز دولتی و به آتش کشیدن آنها، تخریب اموال عمومی و شخصی، ایجاد رعب و وحشت در بین مردم، ارتباط با گروه های معاند و محارب مانند گروهک منافقین (مجاهدین خلق)، ضرب و شتم شهروندان، تهیه گزارش برای رسانه های بیگانه و دشمن، توزیع شبنامه بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و ضرب و شتم مامورین انتظامی و امنیتی" عنوان کرده است.


بررسی اتهام های مطرح شده علیه بازداشت شدگان در ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری پنج روز پس از آن آغاز می شود که محمود هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه ایران در نامه ای به دادستانی، خواستار مشخص شدن تکلیف بازداشت شدگان شد.


نحوه بازداشت و نگهداری بازداشت شدگان نیز مورد انتقاد صریح برخی شخصیت های سیاسی از جمله محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران قرار گرفته بود و برخی مراجع تقلید نیز خواهان آزادی بازداشت شدگان بودند.


اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان نیز در اولین حضور خود در نماز جمعه تهران به عنوان خطیب پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، خواستار آن شد که با آزاد کردن بازداشت شدگان، اعتماد مردم به جمهوری اسلامی احیاء شود.


تا یک هفته قبل (شنبه 3 مرداد، 25 ژوئیه) قوه قضائیه شمار افراد باقی مانده در بازداشت را 300 نفر اعلام کرده بود. پس از آن در روز سه شنبه ششم مرداد ماه، کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آزادی 140 نفر از بازداشت شدگان با قرار وثیقه خبر داد و شمار افراد باقی مانده در زندان را 150 نفر برآورد کرد.


با این وجود او گفت علاوه بر این عده، ۵۰ نفر از چهره های سیاسی و اعضای "گروهک های ضد انقلاب" و "برخی افراد خارجی دخیل در اغتشاشات" هم در زندان هستند که از نظر دادستانی نقش آمر را در "اغتشاشات" داشته اند و بعضی از آنها "اتاق فکر اغتشاشات" بوده اند